Informujemy, iż na naszych stronach w celach świadczenia usług stosujemy pliki cookies i podobne technologie. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz zmienić te ustawienia, dowiedz się więcej z Polityki Prywatności.
Zamknij

Wykład „Gluten-prawdziwe zagrożenie czy gruba przesada?”

Wykład „Gluten-prawdziwe zagrożenie czy gruba przesada?”
Bezglutenowa dieta jest w dzisiejszych czasach bardzo trendy, pomaga w walce ze zbędnymi kilogramami, leczy problemy ze skórą, pomaga w walce z chorobą Hashimoto.
Gdzie?
Sopoteka
Tadeusza Kościuszki 14, 81-704 Sopot
Kiedy?
8 czerwca 2017 od 18:00
Za ile?
bezpłatnie
Organizator
Sopocka Biblioteka

Serdecznie zapraszamy Państwa do Sopoteki, by wziąć udział w wykładzie pod tytułem "Gluten – prawdziwe zagrożenie czy gruba przesada?" Aleksandry Rodziewicz, którego organizatorem jest Sopocka Biblioteka.

Wykład pod tytułem "Gluten – prawdziwe zagrożenie czy gruba przesada?". Bezglutenowa dieta jest w dzisiejszych czasach bardzo trendy, pomaga w walce ze zbędnymi kilogramami, leczy problemy ze skórą, pomaga w walce z chorobą Hashimoto. Zachodzi jednak pytanie czy faktycznie wyeliminowanie z diety glutenu, jest aż tak korzystne dla naszego organizmu? Jeżeli w swojej codziennej diecie unikasz produktów z glutenem, bądź zastanawiasz by go wyeliminować, musisz przyjść i wysłuchać tego wykładu!

Na dzień dzisiejszy z celiakią zmaga się już 1% populacji, ale niestety badania pokazują, że chorych wciąż przybywa. Ponad to w ostatnim czasie wciąż przybywa pacjentów u których badania potwierdzają, że cierpią na nadwrażliwość na gluten, jednakże pochodzenia nieceliakalnego. Taka nadwrażliwość, dotknęła już ponad 6% populacji.

Szukasz noclegów w Sopocie? Nie szukaj dalej.
Sprawdź naszą ofertę noclegów w Sopocie

Zachodzi więc pytanie czy faktycznie wyeliminować z diety gluten, czy jest to tylko zwykła moda i kolejna forma na zarabianie pieniędzy? Wykład w Sopotece, pozwoli Ci odpowiedzieć na te, jakże trudne pytania. Każdy z obecnych będzie miał możliwość dowiedzieć się także: czy dokładnie jest gluten i gdzie go znajdziemy, jeśli chodzi o pożywienie. Odpowiemy również na pytanie dotyczące tego czy celiakia objawia się depresją i wysypką, jaki jest związek między glutenem a zespołem jelita drażliwego i co ma z tym wspólnego "nieszczelne jelito".

Podpowiemy także jakie zrobić badania czy móc potwierdzić celiakię czy mieć wskazania, by z naszej diety wykluczyć własnie gluten oraz udzielimy odpowiedzi na jedno z najbardziej nurtujących pytań, mianowicie czy wprowadzenie diety bezglutenowej jest bezpieczne dla naszego organizmu i czy taka dieta, może doprowadzić do niedoborów.

Wykład poprowadzi magister Aleksandra Rodziewicz. Jest ona dyplomowanym dietetykiem oraz biotechnologiem. Stale pomaga kobietom, które cierpią z powodu chorób tarczycy, zmienić dietę, by poprawić zarówno zdrowie jak i samopoczucie. Rodziewicz ma indywidualne podejście do każdej osoby, bierze pod uwagę aktualne badania, styl życia oraz uwarunkowania zdrowotne każdego klienta.

Swój wolny czas spędza na siłowni, śpiewaniu i przygotowaniach do rajdów samochodowych.

źródło: coigdzie.pl
coigdzie.pl